Ohita
Virstanpylväs Löfbergsille: fossiilivapaa biokaasu kahvin paahtamiseen

Tiedote -

Virstanpylväs Löfbergsille: fossiilivapaa biokaasu kahvin paahtamiseen

Paahtoprosessi on pitkään ollut yksi Löfbergsin suurista kestävyyshaasteista. Nyt perheomisteinen kahvipaahtimo on löytänyt ratkaisun. Löfbergs alkoi viime viikolla käyttää kahvin paahtamiseen pelkästään fossiilivapaata biokaasua, mikä pienentää yrityksen ympäristövaikutuksia merkittävästi.

– Se on todellinen virstanpylväs, johon olemme tähdänneet jo 10 vuotta! Kun asetimme tavoitteen fossiilivapaasta paahtamisesta, emme tienneet, miten se onnistuisi, mutta nyt olemme vihdoin päässeet maaliin. Se osoittaa, miten tärkeää on asettaa kestävyystyölle konkreettiset tavoitteet, Löfbergsin Head of Sustainability Eva Eriksson kertoo.

Ratkaisuksi valittiin siis fossiilivapaa biokaasu, jota toimittaa Pohjoismaiden johtaviin nestekaasutoimittajiin kuuluva Kosan Gas. Biokaasua tuotetaan pelkästään biopohjaisesta teollisuus- tai yhdyskuntajätteestä.

– Biokaasuun siirtyminen on osa sitoutumistamme kiertotalouteen, ja se on sujunut uskomattoman hyvin – tuotantolaitoksessa ei ole tarvittu mitään isoja muutostöitä. Ja vaikka biokaasu onkin hieman kalliimpaa kuin fossiilipohjainen, olimme valmiita tähän investointiin, Eva Eriksson sanoo.

Pienentää CO2-päästöjä 85 %
Hagainitiativet-yritysverkoston jäsenenä Löfbergsin tavoitteena on pienentää ilmastovaikutuksiaan vähintään 85 prosenttia vuoteen 2030 mennessä lähtövuoteen 2005 verrattuna. Liiketoiminnan suurin ilmastovaikutus on tullut kahvin paahtamiseen käytetystä nestekaasusta, joten yksi edellytys ilmastotavoitteen saavuttamiselle oli etsiä fossiilivapaa vaihtoehto.

– Olemme tehneet Kosan Gasin kanssa tiivistä yhteistyötä jo pitemmän aikaa ja aloimme siirtyä biokaasun käyttöön asteittain jo syksyllä 2017. Tuolloin käytetystä nestekaasusta 20 prosenttia oli fossiilivapaata biokaasua, nykyisin käytämme pelkästään sitä. Näin saavutamme tavoitteen ilmastovaikutusten pienentämisestä 85 prosentilla erittäin todennäköisesti jo toimintavuonna 2021–2022, Eva Eriksson toteaa.

Kiertotalous
Biokaasun käyttö on linjassa kiertotalouteen siirtymisen kanssa, jota Löfbergs pyrkii aktiivisesti edistämään kaikilla tasoilla viljelymaista kuluttajiin.

– Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen tuhlaaminen uhkaavat globaalia kahvialaa, joten meidän on siirryttävä vihreisiin vaihtoehtoihin ja parannettava resurssitehokkuutta koko arvoketjussa. Biopohjaisista prosessijätteistä tuotettava fossiilivapaa biokaasu on yksi hyvä esimerkki. Muita ovat kahvipapujen hankinta yksinomaan kestävästi hoidetuilta viljelmiltä sekä kasvipohjaisiin pakkauksiin siirtyminen, Löfbergsin Head of Sustainability Eva Eriksson sanoo.

Osana tätä työtä Löfbergs on käynnistänyt myös Circular Coffee Community-hankkeen, johon paahtimo kutsuu mukaan kuluttajia, yrityksiä ja muita toimijoita etsimään yhdessä ratkaisuja kiertotalouden ja jätteettömyyden edistämiseksi kahvialalla.

Lisätietoa:
Eva Eriksson, Head of Sustainability, Löfbergs, puhelin: +46 (0) 54 14 01 23, eva.eriksson@lofbergs.se

Aiheet

Kategoriat


Löfbergsin kahvipaahtimo on vuonna 1906 perustettu ruotsalainen perheyritys. Yrityksen palveluksessa on nykyään 340 kahvin ystävää Pohjois-Euroopassa ja Kanadassa. Yhteistä meille on intohimo hyvään kahviin, trendien seuraamiseen ja kestävän kehityksen tukemiseen. Liikevaihtomme on 1,6 miljardia Ruotsin kruunua, ja olemme yksi maailman suurimmista luomukahvin ja Reilun kaupan kahvin ostajista. Löfbergs on osa Löfbergs Groupia, joka omistaa myös tavaramerkit Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs ja SuperBonobo. www.lofbergs.fi

Yhteyshenkilöt

Leif Sjöblom

Leif Sjöblom

Lehdistön yhteyshenkilö Löfbergsin Suomen Out of Home -markkinoista vastaava johtaja + 46 70-248 84 67
Anders Thorén

Anders Thorén

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Corporate Communications +46 703 55 64 22

Liittyvä sisältö

Löydä juuri oma vahvuutesi

Löfbergsin kahvipaahtimo on vuonna 1906 perustettu ruotsalainen perheyritys. Yrityksen palveluksessa on nykyään 300 kahvin ystävää Pohjois-Euroopassa. Yhteistä meille on intohimo hyvään kahviin, trendien seuraamiseen ja kestävän kehityksen tukemiseen. Liikevaihtomme on 2,7 miljardia Ruotsin kruunua, ja olemme yksi maailman suurimmista luomukahvin ja Reilun kaupan kahvin ostajista. Löfbergs on osa Löfbergs Groupia, joka omistaa myös tavaramerkit Peter Larsen Kaffe ja Kobbs.

Löfbergs
Box 1501
651 21 KARLSTAD
Sweden