Ohita
25 vuotta luomukahvia

Uutinen -

25 vuotta luomukahvia

7. maaliskuuta tuli kuluneeksi 25 vuotta Löfbergsin ensimmäisen luomukahvipaketin tuotannosta. Kysyntä ei ollut suuren suurta, ja vain harvat olivat valmiita maksamaan ylimääräistä kestävästi viljellystä kahvista. Perheomisteinen kahvipaahtimo oli kuitenkin vakuuttunut siitä, että luomukahvi oli tulevaisuutta. Nykyisin Löfbergsin koko valikoima on sertifioitua.

– Olin vielä varsin uusi tulokas Löfbergsillä, kun sain tehtäväksi etsiä luomukahvin, joka täyttäisi maku- ja laatuvaatimuksemme. Se ei ollut helppoa, koska luomuviljelijöitä ei ollut niihin aikoihin kovin paljon, mutta lopuksi löysin etsimämme Meksikossa sijaitsevalta viljelmältä, Löfbergsin Senior Trading Manager Tony Broman kertoo.

Luomukahvipapujen metsästys vei Tony Bromanin Finca Santa Anitaan Chiapasin alueelle eteläiseen Meksikoon. Sieltä hän löysi sen, mitä Löfbergs oli etsinyt: korkealla kasvaneet, hienolaatuiset arabica-pavut, joiden makuprofiili oli oikeanlainen.

– Olimme varmoja siitä, että luomu oli oikea tie, ja ostimmekin tuota kahvia koko kontillisen eli 17 tonnia! Kysyntä oli aluksi nihkeää, ja ravasin joka päivä hermostuneena raakakahvivarastossa laskemassa, kuinka monta luomukahvisäkillistä oli vielä jäljellä, Tony Broman sanoo.

Tony Broman ja Löfbergsin ensimmäinen luomukahvipaketti, joka valmistettiin Karlstadissa 7.3.1996.

Joka neljäs kuppi luomua
Myynti pääsi pian vauhtiin, mistä kiitos kuuluu paljolti Löfbergsin hotelli- ja ravintola-asiakkaille, jotka toivottivat sertifioidun kahvin tervetulleeksi heti alussa. Nykyisin joka neljäs Löfbergsin myymistä kahvikupillisista on luomua. Suurella osalla kahvista on kaksikin sertifiointia, mikä tekee Löfbergsistä yhden maailman suurimmista luomusertifioidun ja Reilun kaupan kahvin ostajista.

– Se on upea kehityskulku ja ensimmäinen tärkeä askel kahvialan siirtymisessä kestävämmälle pohjalle. Siitä en olisi osannut uneksiakaan, kun seisoin Etelä-Meksikossa koemaistamassa luomupapuja 25 vuotta sitten, Tony Broman kertoo.

Vain sertifioitua kahvia
Kun Löfbergs toi Ruotsiin ensimmäisen luomukahvikonttinsa, se merkitsi lähtölaukausta koko alan asennemuutokselle. Kehitys vauhdittui entisestään, kun Löfbergs alkoi muutamaa vuotta myöhemmin myydä kahvia, joka oli sekä luomu- että Reilu kauppa -sertifioitua. Nykyään kaikki Löfbergs-tuotemerkillä myyty kahvi on sertifioitua.

– Pyrimme yhteistyössä sertifiointielinten, päivittäistavarakaupan, hotelli- ja ravintola-alan toimijoiden sekä kahviloiden kanssa lisäämään tarjontaa ja kysyntää. Haluamme auttaa sekä viljelijöitä että kuluttajia ymmärtämään kestävästi viljellyn kahvin hyödyt, Tony Broman sanoo.

– Käytössä on nykyisin kolme eri sertifiointia: luomu, Reilu kauppa ja Rainforest Alliance. Niillä on hieman eri painotukset, mutta kaikki edistävät kestävää kehitystä niin ihmisten kuin planeetankin näkökulmasta.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Leif Sjöblom

Leif Sjöblom

Lehdistön yhteyshenkilö Löfbergsin Suomen Out of Home -markkinoista vastaava johtaja + 46 70-248 84 67
Anders Thorén

Anders Thorén

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Corporate Communications +46 703 55 64 22

Liittyvä sisältö

Löydä juuri oma vahvuutesi

Löfbergsin kahvipaahtimo on vuonna 1906 perustettu ruotsalainen perheyritys. Yrityksen palveluksessa on nykyään 300 kahvin ystävää Pohjois-Euroopassa. Yhteistä meille on intohimo hyvään kahviin, trendien seuraamiseen ja kestävän kehityksen tukemiseen. Liikevaihtomme on 2,7 miljardia Ruotsin kruunua, ja olemme yksi maailman suurimmista luomukahvin ja Reilun kaupan kahvin ostajista. Löfbergs on osa Löfbergs Groupia, joka omistaa myös tavaramerkit Peter Larsen Kaffe ja Kobbs.

Löfbergs
Box 1501
651 21 KARLSTAD
Sweden